Kaalslag! Het symposium over cultuur onder druk

Het is nu officieel: op vrijdag 13 december organiseren de studentenverenigingen cultuurwetenschappen van de Open Universiteit, ValChof en Utile Dulci wederom een symposium op de campus van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Voor al diegenen die niet bijgelovig zijn weer een uitgelezen kans om op een prettige en erudiete manier kennis te maken met cultuurwetenschappen

Zoals bij de succesvolle edities van de afgelopen jaren ligt ook nu de lat weer hoog. Het thema van het symposium van 2013 is dus cultuur onder druk in de breedste zin van het woord. Tijdens het symposium zullen enkele van de vele  facetten van dit verschijnsel nader belicht worden door een keur aan sprekers. Middels dit blog zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken in verband met het symposium en zullen wij u bovendien voorzien van relevante en interessante achtergrondinformatie.

Tot vrijdag 13 december in Nijmegen

Advertenties

2 gedachten over “Kaalslag! Het symposium over cultuur onder druk

  1. Ik geloof niet dat cultuur onder druk staat. Het is maar wat je onder cultuur verstaat en over wiens cultuur je het hebt. Het woord cultuur wordt in veel aankondigingen van openbaar toegankelijke activiteiten gebruikt. Soms levert dat bv. subsidie op. Het aantal culturele activiteiten dat wordt gehouden is niet te tellen of bij te houden. Elsbeth Etty heeft erop gewezen dat, sinds de zuilenculturen vervaagd zijn, het moeilijker is geworden om de actualiteit op het gebied van de cultuur bij te houden. We kennen allemaal andere schrijvers en andere beeldend kunstenaars dan anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s